skäggagam

Skäggagam är en ödla som ökar allt mer i popularitet. Den härrör från Australiens inland där den lever i halvöken-landskap. Skäggagamen lämpar sig bra som sällskapsdjur eftersom den är förhållandevis lättskött, den förökar sig villigt i fångenskap, den blir inte så stor och den behöver inte en lika fuktig miljö som leguaner. Pogona vitticeps. Skäggagamen är en trevlig ödla som tillhör en av de populäraste i ödlefamiljen. Den är förhållandevis lättskött och vill gärna vara med och gosa i soffan. Skäggagamen är lätt tämjd och visar ytterst sällan aggressivitet vilket gör den till en bra ödla även för nybörjare. Hanarna blir upp till 60 cm långa med. Skäggagam (Pogona Vitticeps) är en ödla som ökar allt mer i popularitet. Den härrör från Australiens inland där den lever i halvöken-landskap. Skäggagamen lämpar sig bra som sällskapsdjur eftersom den är förhållandevis lättskött, den förökar sig villigt i fångenskap, den blir inte så stor och den behöver inte en lika fuktig.

Skäggagam - att

Bli medlem Logga in Skaffa blogg. Det är därför lämpligt att fukta terrariet ofta och bada ödlan regelbundet. Trots att lampan fortfarande lyser har mängden UV strålning minskat till mindre än hälften inom ett år. Om din skäggagam gapar mycket bör man kontrollera temperaturen i terrariet. Kunde inte slutföra åtgärden! Skäggagamen ska helst kunna gräva i bottensubstratet. I värsta fall får man låta bli att ge insekter någon dag, och kanske fresta med handmatning.

Skäggagam Video

Orm, ödla och sköldpadda i studion - Nyhetsmorgon (TV4)

Skäggagam - Och Kvinnligt

Ödlestubbar Agamer Sällskapsdjur Kräldjur i australiska regionen. Yttre skötsel Skäggagamer kräver inte mycket vad det gäller den yttre skötseln. Om skäggagamen inte vill bada på egen hand, kan man då och då blötlägga ödlan för att stimulera den att dricka. Det är också mycket viktigt att se till att ödlan inte kommer i kontakt med värme- eller ljuskällorna, eftersom dessa kan orsaka allvarliga brännsår. Vanligtvis uppvisar de ett kraftigt sexuellt beteende just när de vaknat. Bölder kan uppstå här och var på kropp och ben och är oftast ett resultat av riv- eller bitsår orsakade av andra skäggagamer i terrariet. skäggagam